Publisert Legg igjen en kommentar

Drivlinje.no

drivlinje.no

Powertrain Europe AS tar over driften av drivlinje.no.

Drivlinjen har spesialisert seg på drivaksler og har igjennom flere år utviklet en fantastisk nettside som gjør det lett å velge rett del.
Dette gjør at vil kunne tilby reg.nr søk for personbiler og varebiler.

Vi vil videreføre salg av drivaksler, men vil også legge inn mange flere mellomaksler og deler.

Powertrain vil kontinuerlig jobbe for at flere og flere mellomaksler blir søkbare. Målet vårt er å bli Norges første nettbutikk hvor du enkelt kan finne riktig mellomaksel på skiltnummer.

Tjenesten er nå aktiv og kan prøves på drivlinje.no

Vi gleder oss til å tilby dette for våre kunder.

Kontakt oss for nærmere informajson

Publisert Legg igjen en kommentar

Sommertider 2021

God Sommer

Powertrain ønsker dere alle en riktig god sommer! Måtte den bli fantastisk på alle måter 😊

Våre åpningstider er som normalt 08:00 – 16:00 med unntak av uke 29.
Uke 29 (19 – 23 juli) er normaldriften stengt ned.
Vi vil fortatt ha varesendinger og mottak samt åpent for kritiske driftshendelser.

Vakttelefon er tilgjengelig for bedriftskunder og som har kritiske driftshendelser som må løses umiddelbart. Vår vakttelefon er: 4000 8008

Publisert Legg igjen en kommentar

Å skifte støttelager for biler kan være en stor utfordring

Mercedes ML

Støttelager er kulelageret midt på mellomakselen. Som regel omsluttet av gummi.

I «gamle dager» kunne man forholdsvis enkelt bytte støttelager på nesten alle bilmodeller. Etter ca 1990 ble stadig flere modeller utstyrt med mellomaksler hvor det å bytte støttelager pr. definisjon ikke lenger var mulig.

Mellomaksler med slike støttelager krever ofte spesielt utstyr for å kunne skiftes. Særlig gjelder dette aksler med CV knuter (kuleledd som i drivaksler). Men stadig flere produsenter leverer nå bare komplette mellomaksler som reservedel.

Powertrain Europe AS lagerfører alle lager i ordentlig kvalitet for de aller fleste aksler, også for de som ikke kan skiftes. For de aller fleste modeller, tilbys et byttesystem med nye støttelager ferdig montert.

Et godt råd: ikke prøv å bytte disse lagrene selv. Det lønner seg sjelden. Selv for en dyktig mekaniker med presser og annet verktøy blir det bare sjelden et vibrasjonsfritt resultat.

Her er en liste over de bilene man bør ligge unna:

Alle modeller Audi etter årgang 1995

Alle nyere Opel

Alle Ford Kuga

Alle Porsche Cayenne

Alle VW Tiguan eller Tuareg

Alle Volvo etter årgang 2000

De fleste Nissan etter årgang 1995

+  mange flere!

For alle disse bilene finnes gode løsninger på ettermarkedet

For nesten alle eldre modeller er det normalt mulig å bytte støttelager for en mekaniker

Publisert Legg igjen en kommentar

Mellomaksler og drivaksler til veterankjøretøy

Veteranbiler

Til kjøretøy av eldre dato, er det ofte ikke mulig å skaffe deler i det hele tatt. Noen typer, særlig eldre britiske biler, har kurante deler helt fra midten av 30 – tallet. For amerikanske kjøretøy kan det ofte skaffes deler til biler fra krigens dager, og utover 40 – 50 tallet.

Powertrain Europe har levert mellomaksler til et stort antall gamle kjøretøy. I noen tilfeller har vi bygget om hele drivlinjen fra gir til differensial. Den eldste bilen til nå var en Cadillac fra 1904!

Av drivaksler til forhjulsdrevne biler, har selskapet levert eller modernisert aksler til mange typer kjøretøy. De første biler med forhjulsdrift hadde enkle drivaksler ut fra dagens nivå. Den eldste var en Cord fra 1929 (dennes drivaksler kan bygges av moderne deler). Det er levert mange til Citroën fra modellene som kom i 1934.og nyere (mot 50 – 60 tallet

Merk: Sovjetiske biler er oftest kurante. Militære kjøretøy fra VW II likeså.
Det er også laget aksler til Trabant, Goggomobil og IFA.

Eksempler på mellomaksler til veterankjøretøy
Eksempler på mellomaksler til veterankjøretøy

I prinsipp kan man lage nesten alle typer til motorsvake ( inntil ca 100 HK ) biler som rene sveisekonstruksjoner, men med moderne CV –edd.

CV – ledd er homokinetiske kuleledd (som i alle moderne biler).

Mellomaksler:

For både europeiske og amerikanske biler fra før ca 1937 må man ofte lage aksler av uoriginale deler, og også maskinere flenser. Kryssene på biler fra før 1935 var konstruert på en hel annen måte enn i dag, og må bygges om. Nye originale kryss kan bare sjelden skaffes.  På aksler fra før krigen, er oftest lengdeforskyvingen av dårlig kvalitet eller helt utslitt. Herdeprosessene fra den tiden var mye enklere enn i dag. Derfor lønner det seg oftest å lage helt ny mellomaksel.

Det er svært sjelden dette ikke er mulig!

Vi har levert mange aksler til Mercedes, Horch og BMW fra før krigen

For å få en pris på en ny mellomaksel eller drivaksel av eldre dato, send oss noe foto og målangivelser. Da følger en prisantydning ganske hurtig!  Men med forbehold om at det er mulig å fikse, inntil vi har mottatt din aksel.  Kan vi ikke fikse akselen sendes den kostnadsfritt tilbake.

Kontakt i dag!

Covid-19 | Om oss | Mellomaksler lastebil

Publisert

Å skifte kryss i mellomaksel for lette biler

Seeger-ringer eller snap-ringer for låsing av kryss i alle mellomaksler er festet enten med låsing utvendig på alle fire sider, eller med låsing innvendig på alle fire sider.  Merk: Det finnes kombinasjoner på enkelte modeller. Særlig gjelder dette eldre USA biler.

Kryss uten låseringer hvor krysset er stuket fast, bør overlates til et fagfirma. Dette er blitt veldig vanlig på nesten alle nye biler av alle fabrikat. Europeisk Ford og GM var først ute, men det har etter hvert blitt stadig flere. Grunnen er meget enkel å forklare: Det er billigere å produsere, og man kan teoretisk selge flere aksler som reservedel. Viktig: alle kan repareres av et fagfirma med riktig utstyr.

Mål på alle typer kryss måles ved å måle diameteren på lagerkoppene med et skyvelære.  Bredden på krysset måles som på bildene A eller B. På ettermarkedet selges alle kryss på mål!   Nesten ingen produsenter leverer nye kryss som reservedel basert på modell eller reg.nummer.

En mal får målsetting finner du her.

En ekstra vanskelighet er imidlertid at på kryss med innvendige låseringer finnes det fra produsent to forskjellige måter å måle på.

  1. Måle avstanden mellom de to flatene innvendig på gaffelen
  2. Måle samme avstand, men med låseringene på!  Avstand mellom låseringer ( innvendig )!

Ved demontering må man først fjerne alle låseringene ! For å fjerne selve krysset, skal man skyve koppene ut. Aldri inn! For en personbil mellomaksel er en litt stor skruestikke et utmerket verktøy. Det anbefales å være to personer om akselen har litt lengde. Ofte må man slå koppene ut. Da helst med en litt tung kobberhammer. Husk å merke delene, slik at de kommer på plass på samme måte ved montering.

Meget viktig: Før montering av nytt kryss, må hullet i gaffelen rengjøres og degrades.  Pass på at ingen skarpe kanter eksisterer. Et korrekt montert kryss skal kunne beveges i vinkel uten noen lugging, og skal ikke ha noen form for slakke opp eller ned. Motstanden ved bevegelse skal ikke være større enn at man kan bevege krysset med to fingere. Husk at låseringene også fungerer som skims!

Kjenner man en liten slakke i krysset opp eller ned, kan dette løses ved å legge tynne teflonskiver som skims inne i koppene.

Se vår YouTube-kanal for montering og demonterings video.

Dersom du får vibrasjon i mellomakselen etter montering i bilen, må du sende akselen til et fagfirma for balansering. Årsak til vibrasjon kan vær flere forhold, og må undersøkes av en fagmann.

Øsnker du å kontakte oss kan du benytte kontaktskjemaet under eller ringe oss direkte på 22 32 77 77

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud samt informasjon om nye produkter.
Click or drag a file to this area to upload.
=

Relaterte lenker:

Mellomaksel lastebil | Mellomaksel personbil | Om oss | Covid-19