Publisert Legg igjen en kommentar

Balanseringsrutiner

Powertrain Balansering

Når man balanserer en kardangaksel, benyttes vanligvis en ISO norm som kaller Q16. Det finnes også en norm med høyere nøyaktighet, men denne benyttes aldri på vanlige mellomaksler med kardan – ledd.
De fleste balanseringsmaskiner som gir en utskrift med en balanseringsgrad, angir restubalansen målt i gram ved et gitt turtall og en gitt diameter.


En balanseringsmaskin vil normalt bli kalibrert med jevne mellomrom, og selve oppspenningsverktøyene likeså.
I en praktisk verden er det helt umulig å oppnå samme balanseringsgrad i en maskin eller et kjøretøy. Dette skyldes at motstykkene / motflensene aldri vil kunne ha samme type nøyaktighet som de flensene som sitter i balanseringsmaskinen.
Ingen klarer å masseprodusere en slik del uten et visst toleranseavvik. Slike avvik som tilhører normalen er innenfor vanlige krav.


Dersom en kardangaksel har et normalt turtall på under ca 4000 omdreininger for en middelstor aksel ( opp til ca 100 Kg ), vil restubalansen normalt være innenfor akseptabelt nivå, selv med små avvik.
Dersom akselen har en masse på mer enn ca 300 Kg, ligger tillat omdreingstall med vanlig balansering på ca 1800 o/minutt. For tunge aksler over 800 – 1000 kg er tallet ca 1000 omdreininger.


Alle mellomakselprodusenter beskrive i eget katalogmateriale kravet til nøyaktighet på motflenser. I prinsipp er disse beskrivelsene hos alle sammen identiske, da det ikke dreier seg om kvaliteten på akselen, men kun en bekrivelse av nøyaktighetskrav til motflensen.
Dette gjelder alle typer flenser, men det kan være vanskelig for noen, å måle en nøyaktighet på en fortannet motflens. Vi har i enkelte tilfelle registret feil fra produsent.


Merk: Det er ikke mulig å balansere en slitt mellomaksel. Alle mellomaksler med ledd er balansert med leddene i funksjon. Alle hurtiggående ( over 5000 o/min ) mellomaksler som er delt i to eller tre deler er balansert sammen i en oppspenning.

Publisert Legg igjen en kommentar

Powertrain – et nisje-firma som strekker seg langt

Powertrain Industriveien 26

I Powertrain har vi alltid hatt kundens behov i fokus. Vi skaper ikke problemer, men løser dem!
I 25 år har vi gang på gang strukket oss langt for å levere skreddersydde løsninger tilpasset den enkelte kunde. Vi produserer spesialløsninger etter ønske og gjør det de fleste andre ikke vil eller kan.

Sveising av mellomaksel
Sveising av mellomaksel

Verden blir mindre og mindre. Nå kan man bestille nesten hva som helst fra hvor som helst og ofte til en billig penge, men får du alltid kvalitet og service?
Dette gjør at det blir færre og færre nisje-firmaer som oss. Firmaer som virkelig kan faget og bryr seg om resultatet. Vi tar ikke bare varen ut av hylla og selger den. Vi tilpasser og gjør det du ønsker. Dette gjør oss til en unik bedrift som er stolte av faget vårt, og faget vårt er mellomaksler.

Reparasjon av mellomaksel
Reparasjon av mellomaksel

Om du har en bil, varebil, båt, maskin eller et kraftuttak kan vi helt sikkert hjelpe deg med mellomakselen.
Vi har garantier og kan raskt rette eventuelle feil eller mangler. Vi har stort eget lager som sørger for raske leveringer. Vi tar på oss hastejobber når det virkelig gjelder. Dette er Powertrain. Vi kan mellomaksler!

Powertrain lager
Lager hos Powertrain

Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg 🙂

Lik oss på Facebook

Publisert Legg igjen en kommentar

Mange kan selge en mellomaksel, men hva med det virkelig vanskelige. Hva med å konstruere en perfekt mellomaksel ?

Vi har utviklet en ny mellomaksel for
Mercedes Sprinter som:
• Har lengre levetid
• Har kraftigere deler og er meget slitesterk
• Er tilpasset profesjonell bruk
• Er enkel å vedlikeholde
• Har konkurransedyktige priser
• Er produsert i eget verksted

Dette er i hvert fall perfekt for din Sprinter!

Powertrain Europe har i over 25 år bygget, reparert og tilpasset mellomaksler og drivlinjer. Vi har sett det meste og vet hva som er gode tekniske løsninger, hva som lønner seg og hva skikkelig kvalitet er.
I Powertrain Europe er det faget: mellomaksler som står sentralt.
Det er dette vi kan og vi kan det skikkelig!

Prøv oss da vel!

Publisert Legg igjen en kommentar

Viste du at vi kan levere komplette kataloger hvor du velger innhold?

lag pdf katalog

Du kan selv generere PDF kataloger på våre hjemmesider.
Naviger deg enkelt i vår butikkmeny og velg «Opprett katalog for valgt kategori»
Dette vil generere en komplett PDF katalog basert på ditt utvalg. Informasjonen er da rett fra hjemmesidene, med veiledende priser og teknisk data.
Du kan også legge varer i handlekurv for og opprette en PDF med varierte produkter.
Selvsagt kan du også laste ned komplett PDF for alle produkter. PS: Den vil være ganske stor.