Om oss

Powertrain Europe AS ble etablert i 1992.

Bedriften er spesialisert innenfor fagområdet mellomaksler / kardangaksler. Vi tilbyr mellomaksler til alle typer kjøretøy, skip, industri og landbruk.

I Powertrain Europe er det faget: mellomaksler som står sentralt og vi er opptatt av å levere høyest mulig kvalitet i hvert eneste oppdrag.

Vi lagerfører alle typer deler for alle kategorier mellomaksler. For personbiler tilbys en lang rekke ferdige aksler som kan monteres direkte på bilen. For lastebiler tilbys også mange ferdige aksler.   Alle mellomaksler kan repareres til en brøkdel av nypris !

Hva er en Mellomaksel?

En mellomaksel / kardangaksel er et drivelement med universalledd som overfører motorens krefter til bakaksel eller foraksel (  4 x 4 biler ). I nesten alle moderne biler består en slik aksel oftest av kardangledd med kryss ( universalledd ), eller med likehastighetsledd ( Constant Velocity ledd  – kalt CV – ledd). Ofte har en slik mellomaksel også et eller to støttelager. På moderne biler er disse støttelagrene sjelden utskiftbare, eller svært komplisert å bytte. På noen modeller må man faktisk dreie ut lagrene, og etterpå sveise inn nye lager. Vi råder folk til å la være å forsøke på egen hånd.  Samme forhold gjelder også selve krysset i mellomakselen. Dette er ofte festet på en måte som krever spesielt verktøy og kunnskap. Noen nettbutikker tilbyr disse kryssene for salg, til tross for at det for menigmann, eller til og for en bilmekaniker, ikke er mulig å bytte dem.

I våre dager er man vant med at reg. nummer er nok for å finne rette del. Når det gjelder mellomaksler gjelder dette bare i enkelte tilfelle. Powertrain kjenner alle disse kjente nummer. Men enda viktigere: Vi kjenner også alle typer hvor reg. nummer ikke kan benyttes.

Vi kan i utgangspunktet reparere eller produsere alle mellomaksler både etter oppgitte mål, eller på det originale delenummer. Som eneste nettleverandør har vi eget verksted, slik at vi kan lage akslene selv, eller kontrollere at de er i orden. Alle andre nett-leverandører mangler denne muligheten. Har du en kjøredoning fra 1950-tallet, eller kanskje enda eldre, kan vi levere ny mellomaksel på mål !

Litt om Powertrain Europe As

Forbehold om prisendringer og feil

Vi tilstreber å gi så korrekt informasjon som mulig vedrørende powertrain.no og alle underdomener. Vi tar imidlertid forbehold om eventuelle feil med priser eller andre forhold som innebærer at vi ikke kan levere i henhold til informasjonen gitt på våre nettsider. Ved en slik situasjon vil du som kunde få melding om dette, samt et alternativt tilbud som du da kan velge om du vil akseptere.

Kontakt oss for mere informasjon.

Powertrain FAQ